Bike Fitting Hoeksche Waard

Een samenwerking tussen fysiotherapie Vital Motions en Bike Totaal van der Koog

 

Benieuwd wat een Retül Fit voor jou kan betekenen?

 

Kom in contact

Aanvragen

Wil jij zonder problemen op je fiets komen te zitten om zo de ultieme fietservaring te creëren?

Je bent fanatiek, je zit met regelmaat op de fiets en wil graag kilometers maken. Maar het probleem waar je tegen aanloopt is dat je toch het idee hebt dat er meer uit te halen is. Maak je je bijvoorbeeld wel eens zorgen of de afstellingen van je fiets wel goed zijn? Heb je het gevoel dat er meer uit te halen is? Zit je eigelijk wel comfortabel op je fiets? Of merk je ongemakken zoals stijve spieren, tintelende handen of slapende voeten?

Maar heb je er ook wel eens aan gedacht wat dit (onbewust) doet voor het plezier wat je ervaart tijdens het fietsen? Plezier tijdens het fietsen heeft namelijk, naast dat je het waarschijnlijk veel vaker op de fiets zult zitten, nog veel meer positieve effecten op jouw gezondheid.

Wat zijn de gevolgen voor je lichaam wanneer je langdurig in een houding zit die niet optimaal voor je is? De juiste ergonomie is erg bepalend voor het wel of niet oplopen van sportblessures.

Wat betekent dat een optimale fietshouding bijdraagt aan het plezier tijdens het fietsen en het voorkomen van sportblessures, waardoor je de kans om (tijdelijk) te moeten stoppen met fietsen zo klein mogelijk maakt!

Last van….

❌ Stijve rug?

❌ Pijnlijke nek?

❌ Tintelende handen?

❌ Slapende voeten?

❌ Onrustige fietshouding?

❌ Niet voldoende kracht kunnen leveren?

De Retül Fit

Hoe zou het zijn als je je geen zorgen hoefde te maken over de afstellingen van je fiets? Waardoor je een optimale krachtsverdeling krijgt en zo niet alleen met meer comfort, maar ook met meer prestatievermogen kon trappen. Je fiets helemaal passend is bij jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij alle energie optimaal kunt gebuiken om snelheid te maken of om langer comfortabel op je fiets te zitten.

Jij als rijder bent bepalend voor de afstellingen van de fiets. Ieder lichaam is anders, functioneert op een eigen manier en heeft unieke eigenschappen. Dit betekent dat op het moment dat je fiets niet op zo’n manier staat afgesteld dat deze passend is bij jouw fysieke mogelijkheden, dat er energie verloren gaat of dat er frictie ontstaat. De consequentie hiervan is enerzijds klachten als stijve spieren, tintelende handen of slapende voeten. Anderzijds gaat dit ten koste van het rijcomfort en prestatievermogen.

Gelukkig is er een oplossing!

Tijdens een Retül Fit bereik jij jouw optimale fietshouding, geheel passend bij jouw lichaam en fysieke mogelijkheden. Voor een optimale energieverdelingmaximaal prestatievermogen en de ultieme fietservaring. 

Bekijk hier nu eerst een korte video van een Retül Fit 👇

Verhoogd comfort

Blessure preventie

Prestatievermogen

Mijn naam is Niels de Pee, fysiotherapeut en Retül Bike Fit expert. Zelf ben ik ook een enthousiaste fietser die met veel plezier zijn anatomische kennis toepast om jou te helpen naar een optimale rijevaring.

Wat anderen zeggen

Al een tijd heb ik last van een zere knie tijdens het fietsen zowel op de weg als in de bossen. Zelfs na de winterperiode is dit de eerste klacht die weer opspeelt. Wat gek is, is dat ik hier tijdens geen één andere sport problemen door ervaar (hardlopen, squats, lunges, yoga).

De Bike Fit is voor de recreatieve fietser een investering, maar ik ben erg blij dat ik dit heb laten doen. Het heeft mij heel veel opgeleverd.

Anouk

Ik heb vorige week mijn eerste ritje gemaakt op mijn nieuwe fiets met de gehele juiste afstelling. Alsof ik een maatpak aantrok. Het voelde erg goed. Flink afwijkend van mijn oude fiets met gehele andere afstelling. Ik ben dan ook erg blij de fietsmeting gedaan te hebben.

Martijn

Het fietsen in de beugels gaat een stuk makkelijker dan bij mijn andere fiets. Dit komt naar mijn gevoel door het smallere stuur en de kleinere drop. Dit is echt een hele grote vooruitgang.

Kortom de afstelling v/d fiets bevalt heel goed

Peter

Vanavond een ronde gereden met de nieuwe afstelling van mijn fiets en nieuwe schoenen + pedalen. Volgens mij is het zeer geslaagd. Ik fiets makkelijker en voor mijn idee kost het minder kracht.

Arian

Wat er op je staat te wachten…

Jij hebt nu de mogelijkheid om de ultieme fietsbeleving te krijgen door een Retül Fit te laten uitvoeren.

Wat hoort er allemaal bij een Retül Fit?

Stap 1. Pre Fit
We starten met de Pre Fit fysieke beoordelingen. Tijdens het fitten wordt er rekening gehouden met eventuele lichamelijke beperkingen, eerdere blessures en pijnklachten. Zo bepalen we het uiteindelijke doel van de Retül Fit en weten we welke aanpassingen er nodig kunnen zijn, zoals de breedte van het zadel of de ondersteuning in de zolen.

Stap 2. Retül Fit
Vervolgens stap je op de fiets en begint het Retül Fit proces. Zo wordt dynamisch (al fietsend) de fietshouding gemeten om direct live feedback te krijgen via de 3D meet apparatuur. Zo gaan we al fietsend op zoek naar de optimale fietshouding.

Stap 3. Afsluiting
Wanneer alle hardware zo is ingesteld dat jij optimaal op je fiets zit, scannen we de gegevens in de computer in. Vervolgens wordt de fiets naar behoren afgesteld en kun jij gaan genieten van de nieuwe afstellingen van de fiets.

Maar dat is nog niet alles…

Omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat jij helemaal goed op je fiets komt te zitten en omdat wij er zeker van zijn dat Retül de meest complete bike fit is, bieden we de volgende garantie aan.

Na het afstellen van de fiets ga je zo’n 300km fietsen met de nieuwe afstellingen. Mocht er nu toch nog iets niet helemaal op orde zijn? Geen probleem, dan plannen we vanzelfsprekend nog een meetmoment in om de afstellingen verder te fine-tunen.

Zo bieden wij de garantie dat jij zo optimaal mogelijk op je fiets komt te zitten.

Beeld jezelf eens in…

Hoe zou het zijn als jij onbezorgd kilometers kunt maken? Zonder je zorgen te hoeven maken over pijnlijke spieren..?

Dat de kans dat je uit moet vallen door een blessure klein is waardoor je heel het fietsseizoen kunt trappen…

Hoe het zou zijn om te fietsen zonder slapende tenen…?

Dat je de competitie voorbij gaat omdat er minder energie verloren gaat?

Dat je nog energie over hebt na een lange tocht?

Dus, waar wacht je nog op? Kom vandaag nog vrijblijvend in contact en ontdek wat een Retül Fit voor jou kan betekenen.